.

A SWEDISH DESIGNED BRAND BY MATTEUS

Tja amigos!

Jag heter Matteus Ireblad. Jag går tredje ring på gymnasiet där jag studerar ekonomi. Det är lite problematiskt att hinna läsa ekonomi när det enda jag tänker på är design, mode och kläder. Jag lever och andas kläder. Allt jag ser och upplever i vardagen som skapar en skön vibe hos mig vill jag behålla känslan av. Det gör jag genom att skapa ett plagg där jag i designen håller kvar känslan och på så sätt kan dela med mig av den. Mina kläder för mig är mer än ett plagg, viket är en känsla jag vill dela. Kläderna ska prata med dig som bärare. De ska berätta för dig att du är en del av One Of One-familjen. En familj där vi bär lycka, stolthet och glädje i våra kläder. Kläder som vi kämpat för. Kläder som är unika. Kläder som verkligen ska kännas kvalité, samt engagemang och äkta glädje. Den känsla jag känner i mitt skapande. Den känslan jag är så tacksam för. Den tacksamhet jag känner för privilegiet att få skapa kläder andra väljer att bära.

2018 startade jag mitt första bolag Försvarsprodukter där jag sålde laglig försvarsspray till utsatta personer i samhället. Men att sälja en produkt som jag själv inte var med och gjorde och designade var inte kul, jag ville göra något helt eget. Något där mina tankar fick ta över, and here we are;

I början av 2019 kom mina första idéer om One Of One, med grundtanken att alla människor är olika. Att vi alla är unika. Vi är alla One Of One. Den känslan vill jag bära vidare. Att alla med stolthet och glädje ska känna sig som One Of One. Därför vill jag också göra små, unika kollektioner, precis så som vi människor är. Unika. Jag vill göra kläderna så som jag vill att människor ska vara. Fulla med glädje, lycka och stolthet.

I februari 2020 sålde jag min första tröja, en svart OG zip hoodie. Trygghet för mig är en underbar känsla. När jag växte upp så var pappas vänner alltid hemma hos oss. De hade alla fullt med tatueringar. På händerna, halsen, ansiktet. Jag älskade att sitta i pappas knä när han pratade med sina vänner. Jag gillade av någon anledning tatuerade bokstäver bäst och frågade alltid vad det stod. När jag senare i livet kände igen typsnittet Old English så gav det mig den där positiva trygga känslan. Jag såg framför mig en av pappas tatueringar han har på armen där mitt namn står i det typsnittet. Jag kände den trygga känslan av att vara med alla hans vänner. Lukten av kaffe, mat och lite rök. Skratt och trygghet. Det blev min första hoodie. En svart hoodie med old english vibe. Våran OG hoodie.

Fram till sommaren 2020 gjorde jag, personligen, alla tröjor för hand. Jag stod i mammas tvättstuga och printade trycken, designade artworken, tog fram tröjan, helt själv. Sommaren 2020 blev det för mycket. Jag försökte få tiden att räcka till för både studier, vänner, familj och produktionen av kläder, men det gick inte. Jag var tvungen att försöka finna en professionell partner som kunde sköta produktionen så jag kunde koncentrera mig på design. Jag hade möten med väldigt många som sa att dom var bäst på att trycka tröjor. De flesta hade produktionen i Kina eller liknande länder. Jag ville inte ha det så. Jag ville ha direktkontakt med dem som gjorde kläderna för att kunna vara med och kontrollera kvalitén. Att kunna stå för produkten från första till sista stadiet. Till sist träffade jag några killar i Göteborg som delar min passion för kläder. Några som brann för att ta fram det allra bästa. Liksom jag ville de ta över världen med våra kläder. Nu sköts tillverkningen av mina fantastiska kollegor i Göteborg. Materialval görs utifrån miljöhänsyn och högsta kvalité. Tack vare hjälpen jag får av mina kollegor kan jag fokusera på design och skapande. Men det jag inte vill lämna ifrån mig än är packandet. Jag vill lägga en sista hand på allt. Se att varje rhinestone sitter rätt. Kontrollera necklables. Gå igenom varje plagg och kontrollera att allt blir rätt. Det tar en väldig tid, men jag älskar det. Jag vill få det personligt. Som att slå in en present till en familjemedlem eller en vän.

OOO (One Of One) för mig är konst, jag gör kläder jag själv vill ha på mig, kläder som jag blir glad av. Jag ser kläderna som konstverk som jag vill dela med mig utav, till er! Att få se er ha på sig mina kläder, se när ni lägger upp bilder på mina kläder, gör mig så oerhört glad och tacksam. Jag blir varm i hjärtat av det. Det här är min dröm. Tillsammans med er ska One Of One bli störst i världen.

Har ni frågor till mig som person eller bara allmänna frågor kring One Of One får ni mer än gärna mejla mig på matteus@oneofone.se

Och kom ihåg, jag gör det här för att jag älskar det.

Vi ses amigos!

Varma hälsningar,
Matteus Ireblad
One Of One