+about us // our story+

The Wolf Of Mosebacke AB
ORG:
559097 - 4167

A SWEDISH DESIGNED BRAND BY MATTEUS

+swedish version+

Mitt namn är Matteus Ireblad. Jag är 19 år och går tredje året på gymnasiet. Jag startade officiellt One Of One den 14e December 2019.

I början av 2019 kom mina första idéer om att starta ett eget klädesmärke, med grundtanken att alla människor är olika och unika. Att det bara finns en av dig, det finns bara en av mig. Vi är alla unika och är bokstavligen en av en. Den känslan ville jag bära vidare.

Den 23e Februari 2020 gjorde jag mitt första plagg, en svart OG zip hoodie. En hoodie som för mig symboliserar trygghet. Under min uppväxt så har min pappas vänner alltid varit mitt extrastöd. De har alla fullt med tatueringar. På händerna, halsen, ansiktet och jag gillade av någon anledning tatuerade bokstäver bäst och frågade alltid vad det stod.

När jag senare i livet kände igen typsnittet på dessa tatueringar så gav det mig den där positiva trygga känslan. Jag kände känslan av att vara med alla hans vänner. Lukten av kaffe, mat och lite rök, skratt och trygghet. På det viset skapade jag min första hoodie, ett konstverk förankrat i trygghet - Black OG zip hoodie.
Fram till sommaren 2020 gjorde jag, personligen, alla tröjor för hand hemma i mammas tvättstuga. Jag printade, designade, sydde och gjorde allt som krävdes för att få fram en tröja som jag var nöjd med. Sommaren 2020 blev det lite för mycket, för mycket tid gick åt till produktionen medan jag helst ville sitta och designa vilket blev lite problematiskt.

Nu sköts istället all tillverkning nere i Göteborg av mina grymma kollegor. Fortfarande handgjort och packat med kärlek.

One Of One för mig är konst, jag gör kläder jag själv vill ha på mig, kläder som jag blir glad av. Att se er dagligen rocka One Of One-kläder, att se när ni lägger upp bilder på kläderna gör mig så oerhört glad och tacksam. Jag blir varm i hjärtat av det. Det här är min dröm.

Signa upp på vårt nyhetsbrev, följ oss på instagram och bli en del av vår community så ses vi i framtiden, more life!

+contact me matteus@oneofone.se+